7 tips om de lekkerste kippenborst te bakken

kip in pan

Lekkere en malse kipfilet serveren? Fluitje van een cent. Met onze 7 eenvoudige tips zit de cuisson van jouw kipfilet per-fect. Nog op zoek naar inspiratie? Dankzij de recepten onderaan deze pagina zet je voor een appel en een ei een kiplekker gerecht op tafel.
 

Tip 1: Geef het vlees tijd

Het wat rustiger aan doen is altijd goed, toch? Ook je kipfilet heeft wat tijd nodig, voor en na het bakken. Zo wordt hij veel sappiger! 

Neem 10 minuten voor je gaat koken de kipfilet uit de koelkast. Te koud vlees spant zich namelijk op bij het bakken en doet de temperatuur van de pan ook dalen. Dan is het moeilijk om een mooi korstje te krijgen en net dat is belangrijk om de sappen in het vlees te houden.

Als de kip gaar is, neem je de pan van het vuur en laat je het vlees nog even afgedekt rusten. Zo verdelen de sappen zich opnieuw over het volledige stuk vlees.

kipfilet

Tip 2: Kruid op het juiste moment 

Kruid je je kipfilet altijd op voorhand? Slim! Zo zitten de smaken goed in het vlees. Maar doe je het te vroeg, dan trekken de kruiden het vocht uit het vlees. Daarom kruid je de kipfilets best nét voor het bakken. Met peper en zout of kippenkruiden! 


Tip 3: gebruik de juiste pan

Sla deze derde tip zeker niet over! Gebruik een pan met dikke bodem. Zet hem op een middelhoog vuur en voeg boter of olijfolie toe wanneer hij heet genoeg is. Schik de kipfilets zo in de pan zodat deze goed gevuld is. Anders bakken ze snel aan en dan krijg je toch nog taaie kipfilet.


Tip 4: Prik nooit in het vlees!

Dit is zonder twijfel onze eenvoudigste tip: gebruik nooit een vork. Door in het vlees te prikken, gaan de sappen verloren. Gebruik dus altijd een spatel of tang om de kipfilet te draaien.

kip in oven

Tip 5: Verlaag de temperatuur

Zodra de kipfilet een mooi korstje heeft aan beide kanten, is het belangrijk om het vuur te verlagen. Laat de kip nog 10 minuten verder garen onder een deksel. Zo vermijd je dat de buitenkant uitdroogt terwijl de binnenkant nog rauw is.


Tip 6: Kipfilet zelf mals maken

Zin om de handen écht uit de mouwen te steken? Haal de vleeshamer of deegrol boven! Leg de kipfilet tussen twee stukken plasticfolie en sla erop. Zo wordt de kipfilet dunner én malser. Liever minder actie? Marineer de kip dan in een mengsel van yoghurt en specerijen. Door de zuren in de yoghurt bereik je hetzelfde resultaat.  


Tip 7: Bak kipfilet in de airfryer of in de oven

Al eens kipfilet in de airfryer of oven geprobeerd? Zo moet het:
Verwarm de airfryer voor op 180 °C met de grilplaat. Kruid de kipfilets en gebruik een beetje olie. Bak ze in 15 gaar minuten en draai ze halverwege om. 

Kipfilet in de oven bakken is ook gemakkelijk. Verwarm de oven voor op 180 °C en na 10 à 15 minuten is de kipfilet klaar én sappig. Da’s slim!

 

Bonustip: Kies voor kipfilet van goeie kwaliteit 

De basis moet natuurlijk goed zitten. Kies daarom zeker voor kipfilet van goeie kwaliteit. Bij ALDI kan je altijd rekenen op kip van Belgische bodem die streng gecontroleerd is. Bovendien ligt het vlees elke dag vers in je winkel.

Ontdek onze kip

Lekkere recepten met kip 

Alle tips gelezen? Dan ben je klaar om de keuken in te duiken! Deze gerechten met kip doen ons alvast watertanden:

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch