Lekkere en malse kipfilet serveren? Fluitje van een cent. Met onze 7 eenvoudige tips zit de cuisson van jouw kipfilet per-fect. Nog op zoek naar inspiratie? Dankzij de recepten onderaan deze pagina zet je voor een appel en een ei een kiplekker gerecht op tafel.
Het wat rustiger aan doen is altijd goed, toch? Ook je kipfilet heeft wat tijd nodig, voor en na het bakken. Zo wordt hij veel sappiger!
Neem 10 minuten voor je gaat koken de kipfilet uit de koelkast. Te koud vlees spant zich namelijk op bij het bakken en doet de temperatuur van de pan ook dalen. Dan is het moeilijk om een mooi korstje te krijgen en net dat is belangrijk om de sappen in het vlees te houden.
Als de kip gaar is, neem je de pan van het vuur en laat je het vlees nog even afgedekt rusten. Zo verdelen de sappen zich opnieuw over het volledige stuk vlees.
Kruid je je kipfilet altijd op voorhand? Slim! Zo zitten de smaken goed in het vlees. Maar doe je het te vroeg, dan trekken de kruiden het vocht uit het vlees. Daarom kruid je de kipfilets best nét voor het bakken. Met peper en zout of kippenkruiden!
Sla deze derde tip zeker niet over! Gebruik een pan met dikke bodem. Zet hem op een middelhoog vuur en voeg boter of olijfolie toe wanneer hij heet genoeg is. Schik de kipfilets zo in de pan zodat deze goed gevuld is. Anders bakken ze snel aan en dan krijg je toch nog taaie kipfilet.
Dit is zonder twijfel onze eenvoudigste tip: gebruik nooit een vork. Door in het vlees te prikken, gaan de sappen verloren. Gebruik dus altijd een spatel of tang om de kipfilet te draaien.
Zodra de kipfilet een mooi korstje heeft aan beide kanten, is het belangrijk om het vuur te verlagen. Laat de kip nog 10 minuten verder garen onder een deksel. Zo vermijd je dat de buitenkant uitdroogt terwijl de binnenkant nog rauw is.
Zin om de handen écht uit de mouwen te steken? Haal de vleeshamer of deegrol boven! Leg de kipfilet tussen twee stukken plasticfolie en sla erop. Zo wordt de kipfilet dunner én malser. Liever minder actie? Marineer de kip dan in een mengsel van yoghurt en specerijen. Door de zuren in de yoghurt bereik je hetzelfde resultaat.
Al eens kipfilet in de airfryer of oven geprobeerd? Zo moet het:
Verwarm de airfryer voor op 180 °C met de grilplaat. Kruid de kipfilets en gebruik een beetje olie. Bak ze in 15 gaar minuten en draai ze halverwege om.
Kipfilet in de oven bakken is ook gemakkelijk. Verwarm de oven voor op 180 °C en na 10 à 15 minuten is de kipfilet klaar én sappig. Da’s slim!
De basis moet natuurlijk goed zitten. Kies daarom zeker voor kipfilet van goeie kwaliteit. Bij ALDI kan je altijd rekenen op kip van Belgische bodem die streng gecontroleerd is. Bovendien ligt het vlees elke dag vers in je winkel.
Alle tips gelezen? Dan ben je klaar om de keuken in te duiken! Deze gerechten met kip doen ons alvast watertanden:
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres