1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Kippenrollade met walnoten en groene kruiden

Kippenrollade met walnoten en groene kruiden

Gemakkelijk

85min.

2 Porties
2 kippenborstfilets
4 Nicola aardappelen
80 g sperziebonen
2 sjalotten
1 ui/ajuin
30 ml room
0,5 blokje vetarme kippenbouillon
200 g ricotta
125 g mozzarella
15 g walnoten (biologische)
1 eetlepel culinaire olijfolie
50 g melkerijboter
3 takjes basilicum
5 takjes tijm
2 eetlepels oregano
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
Ontdooi de kippenfilets.
Begin met het maken van de vulling.
Mix de ricotta, het basilicum en de tijm in een mengkom.
Hak de walnoten fijn en voeg toe aan het mengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Druk de kippenborstfilets plat.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de mozzarella in sneetjes.
Bestrijk de kippenborstfilets met de mengeling en leg er de mozzarella op.
Rol de kippenborst op en steek er een prikkertje door.
Smelt boter in de pan en bak er kort de kippenrollade in.
Laat daarna 45 minuten verdergaren in de oven op 180 °C.
Pel de sjalot en snipper fijn.
Hou het vet in de pan en laat nog een klontje boter smelten.
Voeg de sjalot toe en bak glazig.
Blus met water en een half blokje kippenbouillon.
Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Zeef daarna het mengsel.
Voeg de room toe aan de saus en breng op smaak met peper.
Schil de aardappelen in de gewenste vorm en kook 15 minuten in kokend water.
Maak de sperziebonen schoon en kook 15 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn.
Pel en snipper de tweede sjalot en de ui fijn.
Snijd de sjalot en de ui fijn.
Stoof glazig in de olijfolie.
Neem de kippenrollade uit de oven en snijd in plakjes van 2 cm.
Dresseer op de borden met de aardappelen, sperziebonen, sjalot, ui en de saus.
Werk af met oregano.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch