Veenbessen hebben een zure, bittere smaak en zijn daarom minder voor de hand liggend om rauw te eten. Je kookt ze het best voor je ze verwerkt in een gerecht. Vooral in combinatie met warm vlees zijn veenbessen erg lekker. Zo geeft bijvoorbeeld veenbessencompote extra smaak aan je eindejaarsdiner!
Slimme tips en recepten:
Verse veenbessen blijven 1 à 2 dagen goed. Je legt ze best verspreid over een bord in de koelkast. Als je ze in een plastic zak koopt, kan je ze 1 tot 2 weken bewaren in de koelkast.
Voeg wat suiker of honing toe in de kookpot om de veenbessen een zoetere smaak te geven. Gebruik ook altijd een deksel tijdens het koken. De bessen springen namelijk kapot als ze klaar zijn met koken (na ongeveer 10 minuten).
Met veenbessen geef jij die extra feestelijke toets aan je gerecht en zeker als je er een lekker sausje mee maakt. Dat doe je als volgt:
breng de veenbessen met 200 g fijnekorrelsuiker en 200 ml rode wijn aan de kook
voeg de geraspte schil en het sap van een sinaasappel toe
laat 15 minuten sudderen op een laag vuurtje
dik de saus verder aan met sausbinder
breng op smaak met peper en zout
In deze gerechten zit een veenbessensausje als gegoten:
FoutmeldingEr is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres
We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.