Physalis wordt ook wel de Kaapse Kruisbes of goudbes genoemd. Je herkent ze aan hun typerende omhulsel dat wat wegheeft van een lampion. De besjes komen oorspronkelijk uit Peru. Ze hebben een zoetzure smaak, vergelijkbaar met die van een ananas.
Je herkent een rijpe physalis aan z’n glanzende oranjegele kleur. Zijn ze nog groen? Dan hebben ze een zuurdere smaak. Laat ze nog wat verder rijpen als je meer van een zoete smaak houdt.
Bewaartip: leg physalis niét in de koelkast. Je kan ze op een koele plek enkele dagen bewaren.
Physalis is zowel lekker uit het vuistje als verwerkt in een salade of dessert. Zoals in deze pavlova met vijgen. Ook worden ze vaak als versiering op een bord gelegd.
Herinnering voor
FoutmeldingEr is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres
We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.