1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Vleesgerechten
  4. Steak met herfstslaatje en zelfgemaakte frieten

Steak met herfstslaatje en zelfgemaakte frieten

Steak met herfstslaatje en zelfgemaakte frieten

Gemakkelijk

30min.

5 Porties
4 stukken steak extra
4 stronkjes witloof
1 bakje veldsla
3 tomaten
0,25 knolselder
800 g frietaardappelen
enkele takjes peterselie
60 g walnoten
2 dl culinaire room
0,25 blokje runderbouillon (vetarme )
1 eetlepel braadmargarine
1 eetlepel olijfolie (biologisch)
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
VOORBEREIDING
Verwarm de frituurpan voor op 160 °C.
Schil de aardappelen en snijd in dikke frieten.
Spoel de tomaten en verwijder het kroontje. Snijd de tomaten in vieren en lepel de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees verder in blokjes.
Schil de knolselder en snijd in fijne blokjes.
Snijd de kern van het witloof eruit en trek de blaadjes los.
Spoel de veldsla zorgvuldig en laat uitlekken.
BEREIDING
Bak de frieten enkele minuten voor en laat zorgvuldig uitlekken in een vergiet.
Verhoog de temperatuur van de frituurpan naar 190 °C.
Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak er de knolselderblokjes in op. Kruid met peper en zout.
Maak een salade van het witloof, de veldsla, de tomatenblokjes en de gebakken knolselderblokjes en hak er de walnoten bij.

Het vlees

Zet een pan op het vuur met de braadmargarine en laat heet worden. Kruid de steak met peper en zout en schroei dicht aan beide kanten. Bak het vlees saignant of à point naar smaak. Haal de steak uit de pan en laat rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden.

Los een vierde van een bouillonblokje op in 1 deciliter warm water. Gebruik voor de bereiding van de saus de pan waarin het vlees gebakken is. Giet het overtollige vet weg en zet de pan opnieuw op het vuur. Kook de resterende vleesdeeltjes los met de bouillon en giet er de room bij. Laat de saus inkoken tot de helft en kruid stevig met peper.
Bak de frieten een tweede keer krokant in de hete frituurolie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.

Afwerking

Schik het herfstslaatje op een bord. Snijd de steak in dikke repen en schik op de salade. Serveer er de frieten en de saus bij.

Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch