Moeilijk
50min.
4 Porties | |
---|---|
1 | pompoen |
0,25 | bloemkool |
1 | aardappel |
1 | ui/ajuin |
3 eetlepels | kikkererwten |
2 eetlepels | amandelen |
1 cm | gember |
2 teentjes | look/knoflook |
2 takjes | koriander |
1,5 l | water |
3 blokjes | groentebouillon |
100 ml | kokosmelk |
1 eetlepel | culinaire olijfolie |
0,5 eetlepel | melkerijboter |
1 snuifje | cayennepeper |
1 snuifje | nootmuskaat |
1 snuifje | peper & zout |
Pel de ui en de teentjes look en snipper fijn.
Schil de gember, de aardappel en de pompoen. Snijd de gember fijn en de aardappel in blokjes. Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Verhit de boter in een pot en stoof er de ui en de helft van de look in. Laat de gember, aardappel en pompoen even meestoven.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en laat zachtjes koken. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en hak de amandelen fijn.
Bak de bloemkool beetgaar in een halve eetlepel olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de amandelen toe en bak even mee. Schep uit de pan en zet opzij.
Doe de rest van de olijfolie en look in de pan en voeg de kikkererwten en cayennepeper toe. Bak goudbruin en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout en laat uitlekken op keukenpapier.
Roer de kokosmelk door de soep, mix glad en kruid met peper. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de bloemkool, kikkererwten, amandelen en koriander.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres