1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Everzwijnsteak met stoofpotje van wintergroenten en aardappel-courgettekoekjes

Everzwijnsteak met stoofpotje van wintergroenten en aardappel-courgettekoekjes

Gemakkelijk

70min.

4 Porties
4 everzwijnsteaks
1 eetlepel veenbessencompote
500 g spruiten
200 g pitloze blauwe druiven
4 wortelen
1 ui/ajuin
4 sjalotten
250 g courgette
600 g extra vastkokende aardappelen
1 ei
3,5 eetlepels tarwebloem
800 ml rundfond
2 sneetjes peperkoek
50 g parmezaanse kaas
50 ml culinaire room
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels braadmargarine
2 eetlepels tijm
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
VOORBEREIDING
Haal de everzwijnsteaks de avond voordien uit de diepvriezer en laat ze een nachtje ontdooien in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen.
Rasp 250 g aardappelen en de courgette fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snijd de rest van de aardappelen in grote stukken.
Schil de wortelen, snijd in de lengte in tweeën en hak in grote stukken.
Pel de ui en snijd in grote stukken.
Pel de sjalotten en snijd in vieren.
Spoel de druiven zorgvuldig.
Haal de buitenste blaadjes van de spruiten.
Bestrijk de sneetjes peperkoek met de veenbessencompote.
Haal het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast.
BEREIDING
Verwarm 2 eetlepels margarine in een grote kookpot en stoof de ui glazig. Strooi er 1 eetlepel bloem over en meng goed.
Voeg de wildfond, de peperkoek en de wortelen toe en laat 15 minuten sudderen.
Voeg nadien de stukken aardappel, de sjalotten, de druiven en de spruiten toe. Kruid met peper, zout en tijm. Breng aan de kook en laat nog 20 tot 30 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Meng ondertussen de geraspte courgette, de aardappelen en de kaas met het ei, de room en de bloem. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan. Maak hoopjes van telkens 1 eetlepel van het mengsel en bak de koekjes aan beide kanten. Houd warm in de oven.
Verwarm 2 eetlepels olie in een pan op hoog vuur. Bak de steaks 4 tot 5 minuten aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en laat nog 5 minuten afgedekt rusten.
AFWERKING
Snijd de steaks in schuine sneetjes en serveer met het stoofpotje van wintergroenten en de aardappel-courgettekoekjes.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch