1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Stoofvlees van hert met wintergroenten en pommes duchesse

Stoofvlees van hert met wintergroenten en pommes duchesse

Gemakkelijk

3u. 50min.

4 Porties
1 kg stoofvlees van hert
12 pommes duchesse
1 ui
2 rapen
4 wortelen
2 stengels groene selder
125 g kastanjechampignons
3 sneetjes peperkoek
1600 ml vloeibare fond (wild)
50 g tarwebloem
100 g artisanale zachte boter
2 el culinaire olijfolie
6 takjes verse biopeterselie
½ plantje verse biotijm
peper en zout
Recept mailen
HET STOOFVLEES
Laat het stoofvlees ontdooien in de koelkast.
Dep droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.
Pel de ui, snijd in ringen en stoof glazig in 25 g boter.
Bak ondertussen in een grote pot met 25 g boter het stoofvlees rondom aan tot de stukken een goudbruin korstje hebben.
Als het te veel is om alle stukken tegelijk te bakken, doe je dit het best in een paar keer.
Het vlees moet bakken en mag niet sudderen in het vleesvocht.
Doe daarna alle stukken vlees in de pot en voeg de uienringen, de peperkoek, de fond en de tijm toe.
Breng het geheel aan de kook en laat daarna zo’n 3 uur pruttelen op een laag vuur met het deksel op de pan.
Schil na 2 uur en 20 minuten de rapen en de wortelen en snijd samen met de selder in plakjes.
Haal de tijm uit het stoofpotje en voeg de gesneden groenten toe.
Laat de laatste 30 minuten meekoken.
Snijd daarna de kastanjechampignons in vieren en bak goudbruin in de olijfolie.
Kruid met peper en zout, voeg toe aan het stoofpotje en laat kort meekoken.
DE POMMES DUCHESSE
Bak de pommes duchesse volgens de instructies op de verpakking.
Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
DE AFWERKING
Verhit de rest van de boter in een steelpannetje.
Voeg de bloem toe, meng goed door elkaar met een garde en laat 2 minuten bakken.
Doe beetje bij beetje bij het stoofpotje en roer telkens goed met de garde om klonters te voorkomen.
Voeg toe tot het stoofpotje de gewenste dikte heeft.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Werk af met de peterselie en serveer met de pommes duchesse.
Recept mailen

Het perfecte paar

Cabernet Sauvignon-Merlot La Capelude Pays d'Oc IGP
4.99
75 cl 6.65/l
Cabernet Sauvignon-Merlot La Capelude Pays d'Oc IGP
Cabernet Sauvignon-Merlot La Capelude Pays d'Oc IGP
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch