1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Aperitiefhapjes
  4. Hapje met risotto en champagne

Hapje met risotto en champagne

Gemakkelijk

35min.

4 Porties
100 g risottorijst
6 gepelde scampi’s
15 cl champagne brut
75 g bosmengeling
75 g oesterzwammen
50 g parmezaanse kaas
20 g pijnboompitten
20 g walnoten (biologische)
1 sjalot
1 teentje look/knoflook
30 g peterselie
1 vetarme groentebouillon
20 g halfvolle melk
8 eetlepels culinaire olijfolie
1,5 dl water
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
Haal de scampi's de avond ervoor uit de diepvries en laat een nacht ontdooien.
Dep het overtollige vocht er af.
Maak een snee in de rug van de scampi's.
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.
Borstel de bosmengeling en de oesterzwammen schoon en snijd in fijne stukjes.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en houd apart.
Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof en hak ze fijn.
Rasp de parmezaanse kaas en houd apart.
Houd enkele blaadjes peterselie apart om te garneren en hak de rest fijn.
Pel de sjalot en de look en snipper fijn.
Verhit 6 eetlepels olijfolie in een pan zonder anti-aanbaklaag.
Fruit de sjalot en look glazig in de olijfolie.
Blus met de champagne en laat even pruttelen zodat de alcohol kan verdampen.
Voeg de risottorijst toe aan de pan en laat bakken tot de korrels glazig zijn.
Voeg geleidelijk aan de bouillon toe en blijf 15 à 18 minuten roeren met een houten lepel tot al het vocht opgenomen is en de rijst gaar is.
Voeg een minuutje van tevoren de stukjes bosmengeling en oesterzwammen toe en roer voorzichtig om.
Neem de pan van het vuur en voeg de parmezaanse kaas, de boter, de peterselie en de fijngehakte walnoten toe.
Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Bak de scampi’s in 2 eetlepels olijfolie tot ze niet meer glazig zijn en een mooi korstje hebben aan beide kanten.
Vul 4 glaasjes met de risotto en zet een scampi recht op elke portie.
Garneer met een blaadje peterselie en wat geroosterde pijnboompitten.
Werk af met zwarte peper en eventueel wat schilfers parmezaanse kaas.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch