Naast de eerder beschreven strenge kwaliteitscontroles, die in onze opdracht door geaccrediteerde controle-instanties worden uitgevoerd, beschikken heel wat van onze wijnen over certificaten en kwaliteitslabels. Die certificaten en labels worden altijd vermeld in onze productomschrijvingen.
Maar wat betekenen deze kwaliteitslabels en certificaten nu eigenlijk precies?
Sinds 1996 bekroont een internationale jury elk jaar een aantal excellente wijnen uit de hele wereld tijdens de Berliner Wein Trophy-competitie.
Sinds 2003 worden de genomineerde wijnen volgens de criteria van de Organisation Internationale de la Vigne et du Vin (OIV, ‘Internationale Organisatie voor Druif en Wijn’) beoordeeld tijdens een blindproeverij. Deze procedure maakt een internationale vergelijking met andere wijnconcurrenten mogelijk. Bovendien staat het hele proefgebeuren onder controle van de overheidscontroledienst voor wijn van Berlijn. De beste wijnen worden bekroond met de medailles ‘grand gold’, ‘gold’ en ‘silver’.
Het EU-biolabel wordt uitsluitend toegekend aan levensmiddelen die volgens de strenge richtlijnen van de Europese Unie voor minstens 95 procent afkomstig zijn uit een gecontroleerd biologische teelt. Biologische wijnen zijn onder andere vrij van gentechniek, kunstmatige aroma’s of kleurstoffen en mogen niet met synthetische pesticiden worden behandeld. De gecertificeerde biologische wijnbouwbedrijven worden jaarlijks door onafhankelijke experts gecontroleerd.
Het kwaliteitslabel ‘Appellation d'Origine Contrôlée’ (AOC) staat voor een gecontroleerde herkomst van landbouwproducten uit Frankrijk en Zwitserland. De producten moeten onder andere op traditionele wijze geproduceerd worden en de ingrediënten moeten afkomstig zijn uit een specifieke geografische regio. Ook de productie, rijping en verdere verwerking van het levensmiddel gebeuren in die regio. Het label wordt vooral gebruikt voor wijn, champagne, kaas, boter en charcuterie, maar ook voor olijfolie en sterke dranken. De naleving van de AOC-richtlijnen wordt zeer streng gecontroleerd. Onze AOC-gecertificeerde wijnen herken je aan het label op het etiket.
Dit kwaliteitslabel kenmerkt uitstekende Italiaanse levensmiddelen zoals kaas (parmezaan, pecorino), olijfolie, azijn en wijnen. De benaming DOC staat voor ‘Denominazione di Origine Controllata’ (gecontroleerde herkomst), DOCG voor ‘Denominazione di Origine Controllata e Garantita’ (gecontroleerde oorsprong en gegarandeerde kwaliteit). Het kwaliteitslabel voor Italiaanse levensmiddelen werd in 1963 ingevoerd, naar het voorbeeld van het Franse AOC-label. De producten zijn onderworpen aan een bijzondere overheidscontrole. Zo moeten ze bijvoorbeeld in het aangegeven teeltgebied gebotteld of geproduceerd zijn en bepaalde kwaliteiten hebben op het vlak van geur, kleur en smaak.
Bij wijn betekent DOC dat het om een kwaliteitswijn gaat. DOCG staat, als hoogste Italiaanse kwaliteitstrap, voor absolute topwijnen. Je kan deze wijnen herkennen aan de banderol met het DOC(G)-label rond de flessenhals van onze Italiaanse wijnen.
Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres