1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Lamssteak met pistachekruidenkorst, crème van wortel en rodewijnsaus

Lamssteak met pistachekruidenkorst, crème van wortel en rodewijnsaus

Moeilijk

65min.

4 Porties
4 lamssteaks
75 g pistachenoten
300 g wortelen
400 ml rioja gran reserva 'epulum'
750 g aardappelnootjes
0,5 citroen
40 g paneermeel
1 dl room
3 eetlepels culinaire olijfolie
100 g artisanale zachte boter
1 blokje vetarme runderbouillon
1 eetlepel Dijon mosterd
5 takjes tijm
5 takjes peterselie
2 sjalotten
2 teentjes look/knoflook
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
Laat de lamssteaks vooraf ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp wat zeste van de citroen.
Pel een teentje knoflook en snipper fijn.
Verwijder de harde schil van de pistachenoten.
Rits de blaadjes van 3 takjes tijm los.
Verwijder de steeltjes van 4 takjes peterselie.
Doe de citroenzeste, knoflook, pistachevruchten, tijm en peterselie in een blender en mix fijn.
Smelt 25 g boter in de microgolfoven. Laat de boter niet bruin worden.
Meng samen met het paneermeel door het pistachemengsel.
Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
Laat 1 eetlepel olijfolie goed heet worden in een pan.
Bak elke kant van de lamssteaks in een paar minuten bruin.
Doe de rest van de olijfolie in een braadslee.
Breng het lamsvlees op smaak met peper en zout.
Smeer de bovenkant in met de mosterd.
Bestrijk dezelfde kant met het pistachemengsel.
Leg het vlees met de pistachekorst naar boven in de braadslee.
Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Schil ondertussen de wortelen.
Hou er twee apart en snijd de rest in schijfjes.
Kook de hele wortelen iets langer dan de schijfjes.
Doe de schijfjes en de room in een blender en mix tot een egale massa.
Breng op smaak met peper en zout en zeef.
Doe de wortelcrème in een pot en bedek met aluminiumfolie om warm te houden.
Pel het tweede teentje knoflook.
Pel de sjalotten en snipper fijn.
Smelt 25 g boter in een brede sauspan.
Fruit de knoflook, sjalotten en rest van de tijm.
Warm het water en voeg het bouillonblokje toe.
Giet samen met de wijn in de pan.
Laat de saus tot de helft inkoken.
Zeef de saus, voeg 50 g koude boterklontjes toe en roer goed.
Warm de saus nog even op en breng op smaak met peper en zout.
Warm de frituurpan voor op 175 °C.
Frituur de aardappelnootjes 3 à 4 minuten.
Haal het vlees uit de oven en snijd in sneetjes.
Dresseer de wortelcrème op de borden en leg er het vlees op.
Giet er wat saus over.
Halveer de twee hele wortelen en verdeel over de borden.
Voeg telkens nog wat aardappelnootjes toe en werk af met peterselie.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch