1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Eendenborstfilet met peren- en abrikozensaus en een trio van puree

Eendenborstfilet met peren- en abrikozensaus en een trio van puree

Gemakkelijk

80min.

4 Porties
2 eendenborstfilets
4 peren (halve)
8 stuks abrikozen (halve)
500 g spruiten
800 g aardappelen
1 pompoen
1 knol venkel
1 ui/ajuin
2 teentjes knoflook
2 eetlepels vloeibare honing
5 cl cognac
1 theelepel bouillonpasta kip
1 scheut culinaire room
3 eetlepels braadmargarine
2 eetlepels rozemarijn
1 snuifje peper
1 snuifje zout
Recept mailen
VOORBEREIDING
Haal de eendenborstfilets de avond voordien uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en de look en snipper fijn.
Snijd de venkel in tweeën, doe de harde kern eruit en snijd in kleine stukjes.
Schil de pompoen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm.
Verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd in tweeën.
Schil de aardappelen.
Neem 4 halve peren en 8 halve abrikozen uit de bokaal. Snijd het fruit in kleine stukjes. Vang 2 dl van het sap van de peren en abrikozen op.
BEREIDING
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Giet de aardappelen af wanneer ze klaar zijn, maar bewaar het kookvocht om later de puree mee te maken.
Verwarm 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de venkel goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de look toe en laat nog 2 minuten verder bakken. Voeg een beetje kookvocht (ongeveer 1 dl) van de aardappelen toe en laat half afgedekt nog 10 minuten verder sudderen.
Zet de spruiten onder water. Laat pruttelen tot ze gaar zijn en giet af. Verwarm 2 eetlepels boter in een kookpot en stoof de spruiten nog even samen met de ui. Kruid met peper en zout.
Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal. Bestrooi met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rozemarijn. Kruid met peper en zout en roer goed om. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is.
Maak drie soorten puree. Plet een derde van de aardappelen met de spruiten, een derde met de pompoen en een derde met de venkel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Doe de cognac in een steelpan en laat koken. Voeg 2 dl sap van de peren en abrikozen en een scheutje room toe. Meng er 1 theelepel bouillonpasta en 2 eetlepels vloeibare honing onder en laat de saus al roerend indikken. Voeg het fruit toe en verwarm nog even al roerend. Houd de saus warm.
Maak een kruiselingse inkeping op het vel van de eendenborst. Bak het vlees, met het vel naar onder, zonder vetstof en op een zacht vuurtje tot het meeste vet eruit gelopen is (ongeveer 8 minuten). Draai de eendenborst om en bak aan de andere kant (ongeveer 4 minuten). Het vlees moet een beetje rosé blijven. Snijd in schuine plakjes van 1 cm dik.
AFWERKING
Schik de plakjes eendenborst op het bord. Maak met een ijsschep bolletjes van de puree. Serveer met de saus.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch