1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Herfstrecepten
  4. Eendenborstfilet met groene groenten, pompoenpuree en rodewijnsaus

Eendenborstfilet met groene groenten, pompoenpuree en rodewijnsaus

Gemakkelijk

45min.

4 Porties
2 eendenborstfilets
4 dl wildfond
0,5 dl Rode wijn
600 g pompoenvruchtvlees
0,25 groene kool
400 g spruiten
200 g sperziebonen
2 sjalotten
1 teentje look/knoflook
enkele takjes peterselie
enkele takjes tijm (vers)
0,5 l volle melk
2 eetlepels melkerijboter
1 eetlepel braadmargarine
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal de eendenborstfilets uit de diepvries en laat een nachtje ontdooien in de koelkast. Haal de eendenborstfilets een uur voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet een pot op het vuur met de melk en de pompoen en vul verder met water tot de pompoenstukken onder staan. Kook de pompoen in ongeveer 20 minuten zacht. Giet af en houd een beetje kookvocht bij. Mix de pompoen glad. Voeg één eetlepel boter toe en eventueel wat kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
Zet een pan op het vuur en laat heet worden. Bak de eendenborstfilets eerst krokant op de vetkant gedurende ongeveer vier minuten. Draai het vlees om en korst de andere kant ook ongeveer vier minuten. Schik de filets in een ovenschaal en gaar nog negen minuten verder in de oven. Haal de filets uit de oven en laat ongeveer negen minuten rusten onder een vel aluminiumfolie alvorens aan te snijden.
Maak de groenekool, spruiten en bonen schoon.
Blancheer de groenten apart beetgaar in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Snijd de groenekool in reepjes.
Zet een pan op het vuur met een beetje braadmargarine en bak de groenten nog kort even op. Breng op smaak met peper en zout.
Bereid ondertussen de saus. Pel hiervoor de sjalotten en de knoflook en snipper fijn. Bak de sjalotten en de knoflook kort glazig in een beetje boter. Blus met de rode wijn. Laat de alcohol verdampen en giet er dan de wildfond bij. Voeg de tijm toe en de stengels van de peterselie en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus en bind met een beetje boter. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de eendenborstfilet in plakjes van ongeveer één centimeter dik en geef er de pompoenpuree, de spruitjes, de sperziebonen en de groenekool bij. Werk af met enkele takjes peterselie en de saus.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch