1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Hertensteak met portosaus, champignonmengeling en pommes duchesse

Hertensteak met portosaus, champignonmengeling en pommes duchesse

Gemakkelijk

45min.

4 Porties
400 g hertensteaks
200 g bosmengeling
250 g kastanjechampignons
1 ui
150 ml ruby porto
1 kg pommes duchesse
2 klontjes Bratella smeren, bakken en braden
1 EL viervruchtenconfituur
1 blokje vetarme runderbouillon
1 el sausbinder
1 kl rozemarijn
een snuifje zout
een snuifje peper
Recept mailen
Ontdooi de hertensteak en laat op kamertemperatuur komen. Kruid vervolgens met peper en zout.
Verhit een klontje boter in de pan en schroei de hertensteak aan beide zijden dicht tot er een mooi bruin kleurtje ontstaat.
Verlaag het vuur en bak de steak nog één à twee minuten verder per kant.
Neem de biefstuk uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat nog een vijftal minuten rusten.
Wrijf de champignons schoon en snijd de kastanjechampignons in vieren.
Doe een klontje boter in de pan en bak de champignons gaar.
Gebruik de pan van de hertensteak om de saus te maken. Snipper de ui fijn en bak vervolgens glazig in een gesmolten klontje boter. Voeg de rozemarijn toe en blus met de porto.
Voeg een in 500 ml kokend water opgelost bouillonblokje en de confituur toe. Laat alles voor de helft inkoken.
Giet de saus door een (punt)zeef en laat verder inkoken.
Voeg indien gewenst nog wat sausbinder toe om de saus in te dikken en kruid af met peper en zout.
Bereid de pommes duchesse zoals vermeld op de verpakking.
Snijd de hertensteak in plakjes en verdeel over vier borden. Werk af met de saus en serveer samen met de champignonmengeling en pommes duchesse.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch