1. Startpagina
  2. Recepten
  3. Feestelijke gerechten
  4. Hertensteak met gebakken stoofappel, veenbessensaus en witloof

Hertensteak met gebakken stoofappel, veenbessensaus en witloof

Gemakkelijk

45min.

4 Porties
4 hertensteaks
4 stronkjes miniwitloof
2 sjalotten
1 teentje look/knoflook
4 stoofappel
enkele druppels citroensap
enkele takjes peterselie
enkele takjes tijm (vers)
4 stuks gratin dauphinois
1 eetlepel fijne korrelsuiker
3 eetlepels veenbessencompote
4 dl wildfond
2 eetlepels boter
2 eetlepels braadmargarine
1 eetlepel olijfolie
1 snuifje peper & zout
Recept mailen
Haal de steaks de avond voordien uit de diepvries en laat een nacht ontdooien in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schik de gratins op een ingevette ovenschaal en bak gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
Snijd de harde kern uit de stronken witloof en snijd in de lengte in tweeën. Zet een pan op het vuur met een beetje boter en bak er het witloof in tot het gaar is. Kruid met peper en zout.
Zet een pot op het vuur met een beetje boter. Pel de knoflook en de sjalotten, snipper fijn en bak even aan in de hete boter. Giet er de wildfond bij. Voeg ook de peterselie en de tijm toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten inkoken. Haal de saus door een zeef en roer er de veenbessencompote onder. Breng verder op smaak met peper en zout.
Spoel de appels en snijd in partjes. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van een halve cm. Besprenkel met het citroensap en bak de appelblokjes kort op in wat boter. Bestrooi met de suiker en laat kort karamelliseren.
Kruid de hertensteaks met peper en zout. Zet een grote pan op het vuur met een beetje olie en braadmargarine en laat smelten. Schroei de steaks aan beide kanten dicht in de hete boter gedurende 2 tot 3 minuten. Laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie vooraleer aan te snijden.
Snijd de steaks in fijne plakjes en schik op de borden. Serveer er het gestoofde witloof, de gekaramelliseerde appels, de gratin dauphinois en de veenbessensaus bij. Werk af met een beetje fijngesnipperde peterselie en serveer meteen.
Recept mailen
Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch