Verwarm de oven voor op 200 °C.
Hak de walnoten fijn in een hakmolen (mag nog wat korrelig zijn).
Doe de walnoten samen met de suiker in een mengkom en meng door elkaar.
Verdeel de boter in kleine stukjes en voeg bij de walnoten en de suiker.
Plet de boter met een vork en meng alles tot je een mooi egaal beslag bekomt en je geen stukjes boter meer hebt.
Verdeel de chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Doe de gesmolten chocolade bij de rest van het beslag en meng goed.
Klop twee eieren los in een kommetje en voeg bij het beslag toe. Roer tot de eieren volledig zijn opgenomen.
Rol de twee rollen bladerdeeg uit en laat ze voorlopig op het bakpapier liggen.
Snijd met een scherp mes uit beide vellen een cirkel die even groot is als de bakvorm.
Leg een cirkel bladerdeeg op de bakvorm en schep het beslag in het midden van de taart. Hierbij moet je ongeveer 2 cm van de rand vrijhouden.
Verstop de koffieboon in het beslag. Bestrijk de rand met het eigeel van het resterende ei.
Neem nu de tweede cirkel bladerdeeg en leg deze er mooi bovenop. Duw de randen wat aan en plooi deze voorzichtig over zodat het beslag mooi verpakt zit in de taart.
Maak met een scherp mesje lichte inkepingen in de taart als decoratie.
Bestrijk de hele taart egaal en rijkelijk met het eigeel en zet in de oven.
Bak eerst 15 minuten op 200 °C. Verlaag de oven tot 170 °C en bak de taart dan nog 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Vind je de boon? Dan mag je je tot koning of koningin van de dag kronen!