Met zijn krokante en krullerige bladeren doet Chinese kool denken aan kleine Romeinse sla, maar hij behoort effectief tot de kolenfamilie.
Chinese kool is niet hetzelfde als paksoi, een open bladkool met groene bladeren en witte nerven. Paksoi smaakt licht kruidig, terwijl Chinese kool een zachte en zoetere smaak heeft. Daarom zijn kinderen vaak fan van deze groente, en terecht!
Slimme tips:
Chinese kool is lang houdbaar: tot 1 à 2 weken in de fruitschaal, tot 2 à 4 weken in de koelkast.
Ziet het buitenste blad er verwelkt uit? Pel het weg en je hebt een nieuwe kool!
Met deze groente kan je veel kanten uit:
Roerbakken: maak de Chinese kool klaar in een wokpan, bijvoorbeeld samen met paksoi. Strooi er wat paprikapoeder over als extra kruiding.
Stoven: snijd de groente in grove stukken, stoof ongeveer 10 minuten aan en voeg toe aan je stamppot.
Soepbereiding: maak Chinese koolsoep of gebruik de groente als smaakmaker in een andere soep.
Rauw past hij perfect in een heerlijke salade.
Herinnering voor
FoutmeldingEr is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres
We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.