1. Startpagina
  2. Inspiratie
  3. Kookinspiratie
  4. Vlees, vis, gehakt en kip ontdooien

Vlees, vis, gehakt en kip ontdooien: zo doe je dat het best

Kip ontdooien in de microgolfoven? Of in een bak met heet water? Liever niet! Door de warmte ontstaat in no time een bron van bacteriën waar je uiteindelijk zelfs ziek van kan worden. Gelukkig zijn er ook tal van manieren om vlees, vis, gehakt en kip veilig te ontdooien en de kwaliteit te bewaren. Hoe je dat doet lees je hier. 

Groenten en fruit inmaken

Kip ontdooien

De beste manier om kip te ontdooien is in de koelkast. Dat is de traagste manier, maar wel de veiligste. Door de producten zo lang mogelijk in de kou te laten liggen, voorkom je dat de bacteriën snel kunnen groeien. Afhankelijk van wat je wil ontdooien (een hele kip, een paar kipfilets of slechts een klein stukje) duurt het gemiddeld 8 tot 24 uur. Hoe kleiner de portie, hoe sneller het vlees ontdooit.

Heb je niet zoveel tijd en wil je kip sneller ontdooien? Verdeel de kip in kleinere porties en leg ze in de diepvries. Haal de blokjes uit de diepvries en verpak waterdicht in plasticfolie of een zakje en leg in een bak met koud water op het aanrecht. Vervang het water na ongeveer 3 uur met nieuw koud water, zodat het niet warm kan worden. Na ongeveer 4 tot 10 uur is de kip ontdooid.

Groenten en fruit inmaken

Vlees en gehakt ontdooien

Net zoals bij kip duurt het ook even om rundvlees en varkensvlees te ontdooien. Kies daarom ook voor de koelkastmethode. Liever sneller? Gebruik dan de methode met koud water.

Tip: Leg het vlees, gehakt of de kip een nacht op voorhand in de koelkast. Dan heeft het genoeg tijd om te ontdooien en heb je de volgende avond veilig ontdooid vlees. Leg er wel altijd een bordje onder, zo komen de sappen van het rauwe vlees niet op andere producten terecht.

Groenten en fruit inmaken

Vis ontdooien: zalm en garnalen ontdooien

Ook voor zalm en andere vissoorten geldt dat langzaam ontdooien de beste manier is. Vooral voor vis die je rosé wil garen. Denk daarbij aan zalm en tonijn voor sushi of een poké bowl, of een mooi stukje rosé gebakken zalmfilet. Garnalen, schaal- en schelpdieren ontdooi je ook in de koelkast of een bak met koud water. Dit gaat een stuk sneller omdat ze makkelijk in kleinere porties kunnen worden verdeeld en automatisch uit elkaar vallen. 

TIP
Niet alles hoeft ontdooid te worden voor de bereiding. Controleer goed de instructies op de verpakking.

Facebook Opt-out

Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.

Herinnering voor
Foutmelding Er is helaas een fout opgetreden. Probeer het later nogmaals.

Wil je een melding ontvangen als het artikel beschikbaar is?

Datumselectie

Dag van herinnering
2 dagen vooraf
1 dag vooraf
Aanbiedingsdag
Tijdstip
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ter info
  • Om onze gratis herinneringsservice te gebruiken, moet u zich authenticeren wanneer u er voor de eerste keer gebruik van maakt. De procedure is als volgt : Voer uw e-mailadres in en klik op "Activeer herinnering". Na een paar minuten ontvangt u een activeringslink. In de volgende stap opent u die link en activeert u de herinneringsservice. Voor elk volgend gebruik is geen verdere authenticatie vereist.
  • Om dit formulier in te dienen, moet u het gebruik van cookies aanvaarden in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
  • De herinnering kan alleen worden verstuurd als de geselecteerde datum in de toekomst ligt en u uw e-mailadres met succes hebt geauthenticeerd.

Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.

Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.

Herinnering geactiveerd!

Herinneringsbevestiging

Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.

Bevestiging emailadres

We sturen je nog een e-mail om je e-mailadres te bevestigen. Klik aub op de link in de e-mail. Als de bevestigingspagina niet opent, kopieer dan de link en plak die in je browser.

regions.regionSwitchHeadline

regions.regionSwitchText
regions.regionSwitchTextExplicitSwitch