We kennen het allemaal wel: een fruitschaal met heerlijk fruit en een paar donkere, rijpe bananen. Weggooien? Nee hoor. Een (over)rijpe banaan is misschien minder lekker om uit het vuistje te eten, maar je kunt er nog de lekkerste gerechten mee maken. Laat je inspireren door deze 7 gemakkelijke en betaalbare recepten.
We trappen de lijst af met hét bananenrecept bij uitstek: bananenbrood. Het lekkerst net uit de oven, maar ook puur genieten als tussendoortje op een drukke werkdag. Rijpe bananen zorgen voor de zoete en zachte structuur. En het opgeklopte eiwit in dit recept maakt het bananenbrood net dat tikkeltje luchtiger. Hemels!
Voor deze banaan-havermout-pannenkoekjes gooi je alle ingrediënten in een blender en bak je het beslag even in de pan. Klaar. De notenpasta kan je zelf maken of natuurlijk vervangen door kant-en-klare pindakaas. Een origineel ontbijt zonder veel poespas.
Dit pannenkoekje is heerlijk als dessert of om te serveren bij een brunch. En het is in 1-2-3 klaar. Afwerken doe je met banaan en hagelslag, een combinatie die je moet geprobeerd hebben.
Deze hartverwarmende havermoutbowl levert je de energie die je nodig hebt voor een productieve ochtend. Met schijfjes banaan, pindakaas en blauwe bessen vinden wij onze havermout het lekkerst. Met welke toppings ga jij aan de slag?
Wel fan van havermout maar geen tijd in de ochtendrush? Dan zijn overnight oats perfect voor jou! ’s Avonds zet je alles klaar en ’s ochtends hoef je alleen maar af te werken en op te eten (of mee te nemen). Da’s pas slim.
Niet te veel werk, niet te veel afwas, niet te veel geld. Deze smoothie is klaar in een handomdraai en de kans is groot dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Ook lekker: gebruik dit recept als basis voor een smoothiebowl. Perfect met extra plakjes banaan, blauwe bessen en muesli!
We sluiten af met een extraatje: 7 recepten + 1 gratis! Want we schotelen je niet één maar twee soorten bananenmuffins voor. De échte chocoladefans gaan voor deze met eerlijke chocolade.
Op zoek naar een kids proof-versie voor in de brooddoos? Dan zit je goed met de bananenmuffins met walnoten en blauwe bessen. Bij volwassenen vallen ze trouwens ook geel goed, eum, heel goed in de smaak, hoor.
Zijn je bananen nog niet rijp genoeg om er bovenstaande recepten mee te maken? Laat ze dan sneller rijpen met deze handige truc! Leg een of meerdere hele bananen op een bord. Verwarm in een op 160 °C voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Wil je het echt snel? Leg ze dan in de microgolf en verwarm 1-3 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid) op 500-600 watt. De bananen zijn nu niet persé rijper geworden, maar wel zachter en voller van smaak.
Heb je rijpe bananen en geen tijd om er iets mee te maken? Vries ze dan in! De bananen worden heel zacht in de vriezer, wat voor recepten zoals bananenbrood en bananenpannenkoeken ideaal is. Ook gaat het natuurlijk voedselverspilling tegen en is het goed voor je portemonnee. Vries de bananen in plakjes in een druk-en-sluitzakje in (erg handig voor smoothies) of zelfs in hun geheel.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres