Een zalig zomerse BBQ met vrienden of familie, daar word je gelukkig van. De hete kolen, de stralende zon, een goed glas wijn… En lekker betaalbaar eten natuurlijk! Bij een BBQ denk je meteen aan het vlees, maar ook de groentjes zijn van belang. Verras je gasten eens met een origineel groentegerecht. Move over, geraspte worteltjes! Hier zijn enkele originele ideeën om groenten te serveren bij of op de BBQ.
Spitskool is iets zoeter dan de gewone, ronde kool. Lekker in salades en in ovenschotels, maar had je het al eens op de BBQ geprobeerd? Snijd de spitskool in vieren, besmeer de platte kanten met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg op de grill, aan de buitenkant van de BBQ. Daar is het minder warm dan in het midden en zo branden de stukken minder snel aan. Bak tot ze mooi bruin en zacht zijn.
Aubergine in plakjes is heerlijk en supersimpel. Verwijder het kroontje, snijd in de lengte in plakjes, wrijf in met olie en leg ze op de BBQ. Je kunt de plakjes ook een kwartiertje laten marineren in olie met kruiden naar keuze.
Nóg origineler is om de aubergine in zijn geheel te roosteren. Leg de aubergine in zijn geheel op de smeulende kolen en draai regelmatig zodat hij niet verbrandt aan één kant. Dit werkt het beste als je een BBQ met deksel hebt. Doe het zeker dicht. Na 5 à 10 minuten is de groente verschrompeld. Laat even afkoelen, snijd in tweeën en lepel het zachte, rokerige vruchtvlees eruit. Superlekker!
Jup, van bloemkool kan je ook “steak” maken. Niet écht, natuurlijk. Deze steak is eigenlijk een dikke plak bloemkool. Koop een groot exemplaar en snijd de twee uiterste stukjes eraf. Geen verspilling, die stukjes kan je gebruiken om te dippen (zie idee 9).
Snijd nu de rest van de bloemkool in plakken en kruid naar wens. Gebruik in elk geval olijfolie, zodat de groente niet verbrandt. Je kunt het eenvoudig houden met peper en zout of je kunt experimenteren met sojasaus, knoflook, currypoeder… Leg de “steaks” daarna 10 minuten op de rooster en voilà!
Geroosterde zoete puntpaprika valt bij groot en klein in de smaak. Leg ze op de hete gril en draai om de 2 à 3 minuten om tot de schil zwart ziet. Laat even afkoelen, haal de zwartgeblakerde schil eraf en verwijder de steel en de pitjes. Het vruchtvlees kan je zo eten of toevoegen aan een salade voor een originele toets.
Gemakkelijk en volledig aanpasbaar aan wat jij lekker vindt. Tomaten, boontjes, venkel, paprika, een voorgekookt krieltje … Alles kan en alles mag. Snijd alle groenten wel in even grote stukken, zodat ze ongeveer gelijktijdig klaar zijn.
Slimme suggestie: Probeer er ook eens een stukje kabeljauw of zalm en een schijfje citroen bij te leggen voor een pakketje vol smaak.
Geen fan van kabeljauw of zalm? Je vindt zeker een smakelijk en kwaliteitsvol alternatief tussen ons assortiment vis en zeevruchten.
Tomaten hebben meestal maar een bijrol en worden dan ook vaak vergeten aan de rand van het bord. Met dit trucje maak je er op een eenvoudige manier wél een gewilde groente van. Kies voor vlezige tomaten voor het beste resultaat. Snijd de tomaten in tweeën en haal met een koffielepel de zaadjes eruit. Smeer volledig in met olijfolie. Leg met de bolle kant naar beneden en kruid de bovenkant met peper en zout. Voeg daarna andere smaakmakers toe zoals tijm, Provençaalse kruiden, geperste knoflook of misschien wel Parmezaanse kaas. Leg daarna eerst met de vlakke kant enkele minuten op de rooster. Geen zorgen als een deel van de kruiden eraf valt, je kan altijd extra kruiden toevoegen als je de tomaten omdraait. Zet ook de bolle kant even op de gril. Smakelijk!
Wist je dat zoete aardappel op de BBQ ook heel lekker is? Door de rokerige smaak krijgt de zoete aardappel een extra toets. Snijd in schijfjes en draai ze regelmatig om. In enkele minuten zijn ze klaar! Ook gepoft smaken zoete aardappelen heerlijk met wat zure room erbij.
Alle gekheid op een stokje, ook groentespiesjes zijn een ideale sidedish op de BBQ. Je kan er echt alle kanten mee uit! Prik er bijvoorbeeld (kastanje)champignons, courgetteschijfjes, paprika en ui op. Bovendien zijn ze een perfect alternatief voor vlees aan tafel.
Groenten moeten niet per se op de BBQ liggen om in de spotlight te staan op jouw feestje. Radijzen, fijne augurkjes, komkommer, gedroogde tomaten, stukjes bloemkool, wortelstaafjes, snackpaprika’s… Extra smakelijk met zomerse dipsausjes zoals cocktailsaus of pesto.
Bij ALDI vind je zowel vers vlees als verse groenten zodat jij al je boodschappen in een winkel kan combineren, als dat niet slim is!
Er wordt een zogenaamde opt-out cookie in uw browser geplaatst die het de Facebook Pixel onmogelijk maakt om nog data te verzamelen.
Dit aanbod is al beschikbaar in de winkel. De herinneringsfunctie werd om die reden niet geactiveerd.
Let erop dat onze aanbiedingen in tegenstelling tot het vast assortiment in beperkte aantallen verkocht worden. Om die reden is het mogelijk dat ze al zijn uitverkocht in de voormiddag op de eerste actiedag.
Herinnering geactiveerd!
Herinneringsbevestiging
Je ontvangt je herinnering op ${date} om ${time}.
Bevestiging emailadres